Ziraat Bankası 1,3 milyar dolar sendikasyon sağladı

blog
07.04.2023

Ziraat Bankası 1,3 milyar dolar sendikasyon sağladı

 

 

Ziraat Bankası geçen yıl aldığı sendikasyon kredisini yeniledi.

Bankadan yapılan açıklamada 423 milyon dolar ve 779 milyon euro olmak üzere toplamda 1,3 milyar dolar büyüklüğünde sendikasyon kredisi temin edildiği duyuruldu.

Açıklamada sendikasyon kredisinde yenileme oranını yüzde 103 olduğu belirtildi.

367 gün vadeli, euro ve ABD doları cinsinden iki dilimden oluşan kredinin koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank PJSC ve Emirates NBD Capital Limited gerçekleştirirken, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank sürdürülebilirlik koordinatörleri olarak görev aldı.

Açıklamada sendikasyon kredisinin maliyetine ilişkin detaylar yer almadı.

Açıklamaya göre kredi 25 ülkeden 52 bankanın katılımıyla yenilendi.

 

Çakar: Dış ticaretin finansmanına katkıyı sürdüreceğiz

Sendikasyon kredisine dair açıklamalarda bulunan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar,
“Deprem Destek Paketi kredilerinin sürdürülebilirlik kriteri olarak belirlenmesiyle, uluslararası muhabir bankalarımızın da sürece duyarlılığını ve yapmış oldukları sosyal katkıyı memnuniyetle gözlemledik. Ziraat Bankası olarak temin ettiğimiz bu kaynakla, dış ticaretin finansmanına katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Son yıllarda artan dış ticaret payımızı, dış finansmanda derinleşme ve çeşitlendirme yönünde atacağımız adımlarla ileriye taşımayı ve muhabir bankalar, uluslararası yatırımcılar ve tüm dış paydaşlarımızla yakın işbirliğimizi kararlılıkla sürdüreceğimizi belirtmek isterim" dedi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum