Fed/Mester: Faiz indirimi öncesi birkaç iyi enflasyon verisine ihtiyaç var

blog
15.06.2024

Son Fed toplantısından sonra ilk konuşan yetkili Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester oldu. Mester, faiz indirimlerinden önce birkaç ay daha enflasyonda olumlu verilerin gelmesi gerektiğini belirtti.

 

Cleveland Fed Bankası Başkanı Loretta Mester, daha yumuşak enflasyona işaret eden son verileri 'memnuniyet verici' olarak nitelendirirken faizleri düşürmeyi düşünmeden önce birkaç ay daha iyi veri görmek istediğini söyledi.

Mester Cuma günü CNBC'ye verdiği mülakatta, “Birkaç ay daha iyi enflasyon verileri görmek istiyorum. Enflasyon düşüyor, kısa vadeli enflasyon beklentileri düşmeye başlıyor. O zaman ‘Tamam, bu faizleri aşağı çekmek için doğru veri seti diye düşünmeye başlamalısınız” dedi.

Mester, on yıllık görev süresinin ardından ay sonunda Cleveland Fed başkanlığı görevinden ayrılacak. Mester'in yerine Goldman Sachs Group Inc. kıdemli yöneticilerinden Beth Hammack Ağustos ayında göreve başlayacak.

Fed üyeleri son toplantıda bu yılki faiz indirimi beklentilerini azaltmış, ancak Fed Başkanı Jerome Powell yeni tahminlerin muhafazakar bir yaklaşımı temsil ettiğini vurgulayarak kapıyı daha fazla faiz indirimi için açık tutmuştu. Çarşamba günü Washington’da yapılan iki günlük faiz kararı toplantısının ardından yayımlanan güncellenmiş ekonomik projeksiyonlar, 2024 yılı için medyan olarak daha önce öngörülen üç faiz indirimi yerine yalnızca bir indirimin beklendiğini göstermişti. Ancak Powell noktasal grafiğe yansıyan tahminlerin muhafazakar olduğunu belirtti.

Powell “cesaret verici” olarak nitelediği Mayıs TÜFE rakamlarının üç aylık projeksiyonlara tam olarak yansıtılamayabileceğini de ima etti.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum