Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları beklentilerin altında açıklandı

blog
19.07.2024

Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları Haziran ayında bir önceki yıla göre yüzde 2,6 arttı.

 

Japonya'nın çekirdek tüketici fiyatları, Haziran ayında bir yıl öncesine göre yüzde 2,6 artış göstererek üst üste ikinci ayda da hızlandı. Bu durum merkez bankasının yakında faiz oranlarını artırabileceğine dair piyasa beklentilerini canlı tuttu.

Taze gıda hariç tutularak hesaplanan çekirdek tüketici fiyat endeksi Mayıs ayında yüzde 2,5 artmıştı. Ekonomistler Haziran ayında fiyatların yüzde 2,7 artmasını bekliyorlardı.

Japonya İçişleri ve İletişim Bakanlığı'na göre, hem enerji hem de taze gıdayı çıkaran ve temel fiyat eğilimlerini gösteren çekirdek çekirdek TÜFE yüzde 2,2 arttı.

Veriler, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) 30-31 Temmuz'da yapacağı politika toplantısında inceleyeceği faktörler arasında yer alacak. Toplantıda yönetim kurulu yeni üç aylık tahminler yayınlayacak ve faiz oranlarının mevcut sıfıra yakın seviyelerden yükseltilip yükseltilmeyeceğini tartışacak.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum