Rehn: Bu yıl için 2 faiz indirimi daha beklenmesi makul

blog
26.06.2024

Avrupa Merkez Bankası (AMB) üyesi Rehn, 2024'te iki faiz indirimi daha yapılmasını makul olarak görüyor.

 

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın para politikasını bu yıl iki kez daha gevşetmesi ve borçlanma maliyetlerini 2025'te yüzde 2,25'e kadar düşürmesi yönündeki beklentilerinin makul olduğunu söyledi.

Rehn, yetkililerin enflasyonun yüzde 2'ye geri dönmesini sağlamaları gerektiğini ancak ekonomik aktiviteyi aşırı derecede kısıtlamamaları gerektiğini de söyledi.

Rehn, "Piyasa verilerine bakarsanız, iki faiz indirimi daha olacağı ve bu yılın sonuna kadar yüzde 3,25'e ulaşacağımız ve nihai faiz oranının yüzde 2,25, yüzde 2,50 civarında olacağı anlamına geliyor. Bana göre bunlar makul beklentiler" dedi.

AMB, Euro Bölgesi’nin şimdiye kadarki en kötü enflasyonunu dizginlemek için yaptığı tarihi artışların ardından bu ay faiz oranlarını düşürmeye başladı. Tüketici fiyatlarındaki son artış, inatçı yüksek ücret artışları ve jeopolitik sürtüşmelerin etkisiyle yetkililer ne olacağı konusunda temkinli davranıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum