ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'dan Türkiye'ye ihlal mesajı

blog
22.05.2024

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Avrupalı üst düzey bankacılarla yaptığı toplantıda Rusya'ya yönelik yaptırımları en endişe verici şekilde ihlal eden ülkelerin Türkiye, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri olduğunu belirtti. Yellen, Hazine olarak ihlalleri engellemek için çalıştıklarını ifade etti.

 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Almanya'da banka yöneticileriyle yaptığı toplantıda Rusya'ya yönelik yaptırımlara ilişkin açıklamada bulundu.

Yellen toplantıda yaptığı konuşmada "Buradaki tüm kurumları yaptırımlara daha yüksek düzeyde uyum sağlamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. Banka yöneticilerini uyararak yurt dışı müşteri, şube ve iştiraklerini yüksek riskli bölgelerde yaptırımlara uymaları için denetlemelerini istedi.

Yellen, Rusya'ya yönelik ABD yaptırımlarını en endişe verici şekilde ihlal eden ülkelerin Çin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye olduğunu ancak Avrupa'yı da izlediklerini ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Avrupalı banka yöneticilerinden Rusya'nın yaptırımları ihlal etmesini engellemek için çabalarını artırmalarını istedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum